WEA

Bedrijfsadvies

Jurgen van Cutsem Roompot recreatie
 • Bedrijfsinvesteringen wat kost het en wat levert het op?

  Investeren hoort bij ondernemen. Maar roept ook vragen op. Levert mijn investering voldoende rendement? Is het verstandig om alle investeringen ineens te doen of beter in fasen? Is mijn bedrijfsplan wel levensvatbaar voor financiering? Kan ik subsidie krijgen of misschien een borgstellingskrediet? Een adviesgesprek met een WEA-adviseur brengt helderheid. Zodat u precies weet waar u staat. Kleine investering, direct resultaat.
 • Bedrijfsovername wat is wijsheid

 • WEA Zeeland objectieve regisseur bij bedrijfsovername en fusie

  Staat u voor een bedrijfsovername of fusie? Dan zijn er flink wat belangen en soms ook emoties in het spel. Wat dacht u van een objectieve bedrijfsadviseur? Iemand die de regie voert en alle partijen bij elkaar brengt. Die boekenonderzoek doet naar de financiële, fiscale, juridische en commerciële gevolgen. Die kansen, bedreigingen, sterktes en zwaktes analyseert. Of wij zo iemand kennen? Wat dacht u?

 • financiering

  welke aanpak, welke bronnen

 • financiering een woud aan mogelijkheden

  U start een onderneming of breidt uit. Dan gaat u naar de bank. Of toch niet? Er zijn tegenwoordig steeds meer andere geldverstrekkers. Bekende zoals het microkrediet en stimuleringsfondsen. En onbekendere, alternatieve manieren van financiering. Crowdfunding, kredietunies, Qredits, innovatiefondsen, private equity. Ziet u door de bomen het bos nog? Nee? Ga op pad met WEA Zeeland en vind de financiering die bij u past. 

 • Een doortimmerde voorbereiding

  het fundament onder de financiering

  Uw kansen op een succesvolle financiering stijgen met een heldere, gestructureerde voorbereiding. Waarom heeft uw onderneming geld nodig? Hoe hoog is het krediet en welke zekerheden zijn er? WEA Zeeland helpt. Met het onderbouwen van de financiële budgetten, de jaarrekening, ratings, taxatierapporten, een break-evenbepaling. Het resultaat? Een gefundeerd financieringsplan dat het risico voor de financier overzichtelijk maakt.
 • herstructurering een andere bedrijfsvorm kiezen

 • Herstructureren soms omdat het kan, soms omdat het moet

  Soms is het verstandig om weer eens kritisch te kijken naar uw bedrijfsstructuur. Bijvoorbeeld omdat een herstructurering belastingvoordeel oplevert of uw aansprakelijkheden, privé of zakelijk, beter afschermt. Maar ook een overname, doorstart of reorganisatie leiden vaak tot een andere bedrijfsvorm. Hoe ingrijpend en ingewikkeld een herstructurering ook lijkt, de adviseurs van WEA Zeeland loodsen u er doorheen. Persoonlijk en op maat.

 • Bouwen aan een goed pensioen onbezorgd leven nu en later

  Wat doet u na uw pensioen? Rustig rentenieren of toch die schitterende safari? Met een doordacht pensioenplan bouwt u nu pensioen op voor later. En regelt u de overdracht van uw bedrijf of de zorg voor uw nabestaanden. U bepaalt, want het is úw pensioen. Daarom krijgt u bij ons advies op maat en kiest u uit alle mogelijke voorzieningen. De rode draad? Onbezorgd leven, nu en later.

 • Inkomens- en vermogensplanning uw persoonlijk financieel plan

  Een inkomens- en vermogensplanning? Voor mijzelf? Jazeker! Een goed financieel plan brengt inzicht in uw financiën, zodat u weet waar u armslag hebt en waar u een financieel risico loopt. Zinvol als u bijvoorbeeld eerder wilt stoppen met werken. Maar ook bij iets onverwachts zoals arbeidsongeschiktheid, een echtscheiding of overlijden. Wilt u weten of uw planning past bij uw doelen en wensen? Kom langs voor een persoonlijk advies.

 •  

  Sturen op resultaat 
  Weten waar u staat ten opzichte van uw concurrenten. Presteert u boven- of juist beneden gemiddeld en... hoe komt dat? WEA Zeeland beschikt over uitgebreide benchmarks, ook voor uw branche. Hiermee zijn wij in staat om uw onderneming op zeer veel facetten uitgebreid te analyseren en kunnen wij u helpen om op de juiste manier groei te realiseren.